Η Lamborghini παρουσίασε το πολυαναμενόμενο SUV της, με την ονομασία URUS!

Η Lamborghini είναι πλέον και αυτή μία από τις εταιρίες που προσφέρουν οχήματα SUV. Τα οχήματα αυτής της κατηγορίας είναι στις μέρες μας πολύ δημοφιλή και αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των προτιμήσεων των αγοραστών. Αυτό όπως είναι φυσικό, κάνει ολοένα και περισσότερες σκληροπυρηνικές εταιρίες, όπως η Lamborghini, να στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η Lamborghini λοιπόν, μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι, με το νέο SUV της να είναι το επονομαζόμενο Urus. Το Urus αποτελεί το πρώτο όχημα ευρείας παραγωγής από την εταιρία, καθώς η προηγούμενη εκδοχή ενός τέτοιου οχήματος ήταν το LM002, το οποίο όμως είχε περιορίσει την παραγωγή του στις 328 μονάδες.

Ο στόχος της Lamborghini με αυτή της την κίνηση, είναι να αυξήσει τις πωλήσεις, καθώς η ζήτηση τέτοιου είδους οχημάτων είναι μεγάλη, ενώ πλέον βλέπουμε και εταιρίες που εστίαζαν καθαρά και μόνο σε σπορ κατασκευές να στρέφονται προς αυτή την κατηγορία. Αυτό βέβαια κάνει τους βαμμένους οπαδούς τέτοιων εταιριών να δυσανασχετούν, αλλά μάλλον είναι δύσκολο να αγνοήσεις μια τάση στην αγορά η οποία μπορεί να φέρει μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις.

Σε ο,τι αφορά το αυτοκίνητο τώρα, η Lamborghini Urus ξεχωρίζει σχεδιαστικά από την έντονα αιχμηρή γραμμή της με την χαμηλή οροφή και το κουπέ τελείωμα στο πίσω μέρος. Τα φωτιστικά της σώματα αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από τη τεχνολογία LED, ενώ το αμάξωμα συμπληρώνουν οι ζάντες, που ξεκινούν από τις 21 ίντσες και καταλήγουν στις 23.

Εσωτερικά το αυτοκίνητο μας δίνει την σπορ αίσθηση της Lamborghini, συνδυασμένη με πινελιές πολυτέλειας. Στην κεντρική κονσόλα συναντάμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τους διακόπτες αεροπορικού τύπου. Τα καθίσματα ντύνονται με δέρμα και ρυθμίζονται ηλεκτρικά για 12 με 18 θέσεις, ενώ ο χώρος των αποσκευών υπολογίζεται στα 616 λίτρα.

Ο κινητήρας που αναλαμβάνει έργο, είναι ένας V8 twin turbo 4 λίτρων απόδοσης 650 ίππων στις 6.800 σαλ και 850 Nm ροπής από τις 2.240 εώς τις 4.500 σαλ. Το αποτέλεσμα είναι το 2,2 τόνων όχημα να πετυχαίνει 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δλ, 0-200 χλμ/ώρα σε 12,8 δλ και τελική ταχύτητα 306 χλμ/ώρα! Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ υπάρχει και η επιλογή 6 προγραμμάτων μετάδοσης τα οποία ονομάζονται: Strada, Sport, Corsa, Sabbia, Terra, Neve.

Ακολουθεί το προωθητικό βίντεο της Lamborghini.

 

 

Σχόλια

comments