Porsche 911 GT2 RS: Το δυνατότερο 911 παραγωγής!

Η πιο δυνατή Porsche 911 παραγωγής, είναι η νέα GT2 RS και πραγματικά εντυπωσιάζει. Η άκρως επιθετική της εμφάνιση σε συνδυασμό με τα εξωπραγματικά τεχνικά της χαρακτηριστικά, συνθέτουν ένα απόλυτο σύνολο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Με κινητήρα πιο δυνατό από της 911 Turbo και στήσιμο της ανάρτησης ακόμα πιο ψαγμένο από αυτό της 911 GT3 RS. Το μηχανικό σύνολο που κινεί το όχημα, είναι ένας επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας Bi-Turbo απόδοσης 700 ίππων και 750 Nm ροπής, ικανός να επιταχύνει το αυτοκίνητο στα πρώτα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 2,8 δευτερόλεπτα και για τα 200 χλμ/ώρα από στάση χρειάζεται μόλις 8,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ/ώρα! Η κίνηση περνάει στον πίσω άξονα μέσω του 7τάχυτου PDK κιβωτίου της Porsche το οποίο για την περίσταση χρησιμοποιεί νέες ρυθμίσεις.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενώ το σύστημα ευστάθειας της Porsche, PSM, έχει ρύθμιση Ultra High Performance. Η αεροδυναμική του, όπως επίσης και τα βοηθήματα που χρησιμοποιεί, συμβάλλουν στον καλύτερο χειρισμό του. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, σε διάφορα μέρη της GT2 RS, είναι συνδυασμός ανθρακονημάτων, μαγνησίου, τιτανίου και CFRP, με τα φρένα να είναι carbon κεραμικά.

Πέραν όμως των τεχνολογιών αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών, το αυτοκίνητο εχεί επιτεύγματα και σε άλλους τομείς, καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο γύρο στο Nurburgring, για αυτοκίνητο παραγωγής. Ο χρόνος που πέτυχε είναι το εκπληκτικό 6.47,3!

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δούμε τον δημοσιογράφο του Autocar, Matt Prior, να δοκιμάζει το αυτοκίνητο στον δρόμο και να μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις του.

Ας τον δούμε!

Σχόλια

comments