Η μάχη των GT-R…….Mercedes vs Nissan!

Δύο εταιρείες με εντέλως διαφορετικό προσανατολισμό, έρχονται αντιμέτωπες, συγκρίνοντας δύο μοντέλα τους, που τυχαίνει να έχουν τον ίδιο διακριτικό τίτλο στην ονομασία τους. Η Mercedes AMG GT R και το Nissan GT-R Nismo έρχονται λοιπόν αντιμέτωπα, με σκοπό να αποδείξει το κάθε ένα ποιός είναι ο αρχηγός. Οι δημοσιογράφοι του Head 2 Head θα υποβάλλουν τα δύο αυτοκίνητα σε μια σειρά από δοκιμασίες σε δρόμο και πίστα, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ποιο από τα δύο αυτοκίνητα είναι το καλύτερο.

Από πλευράς Mercedes, η AMG GT R εφοδιάζεται με τον 4.0 λίτρων twin turbo V8 32 βαλβίδων κινητήρα, απόδοσης 577 ίππων και 700 Nm ροπής, ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 1.670 κιλά. Η δύναμη του αυτοκινήτου είναι ικανή να το επιταχύνει για τα πρώτα 100 χλμ/ώρα από σταση σε 3.6 δευτρόλεπτα και σταματάει τον δείκτη του ταχύμετρου στα 320 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας. Η διάταξη είναι με τον κινητήρα εμπρός και την μετάδοση στον πίσω άξονα, η οποία περνάει από ένα κιβώτιο 7 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Από πλευράς Nissan, το GT-R Nismo έρχεται με τον 3.8 λίτρων twin turbo 24βάλβιδο V6 κινητήρα, απόδοσης 600 ίππων και 652 Nm ροπής,  με το βάρος να είναι στα 1770 κιλά. Μπορεί να πετύχει 2.9 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ/ώρα από στάση και να φτάσει τα 307 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας. Ο κινητήρας βρίσκεται εμπρός με την μετάδοση να γίνεται και στους τέσσερεις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων.

Τώρα λοιπόν που ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια για τα δύο αυτοκίνητα, πάμε να δούμε το συγκριτικό ανάμεσα τους!

 

Σχόλια

comments