Το Honda Civic Type R σε έναν «καυτό» γύρο στο Nurburgring!

Το νέο Honda Civic Type R είναι ένα όπλο που πυροβολεί κατά ριπάς! Με εμφάνιση που αγγίζει τα όρια της υπερβολής, κυρίως λόγω των αεροδυναμικών βοηθημάτων και επιδόσεις που «καίνε». Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αλλά και οι επιδόσεις του δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης, ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά γρήγορο και καλοστημένο αυτοκίνητο, στην πλήρως ανταγωνιστική κατηγορία των «Hot Hatches».

Εφοδιασμένο με τον 2.0 Turbo V-TEC κινητήρα, αποδίδει 320 ίππους και 40.8 kgm ροπή. Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος σε σειρά 16βάλβιδος με 2 ΕΕΚ, άμεσο ψεκασμό και Mono Scroll Turbo. Οι επιδόσεις του εκρηκτικές, καθώς πετυχαίνει επιτάχυνση 0-100 σε 5,7 δευτερόλεπτα και καταφέρνει να στείλει το κοντέρ στην τελική ταχύτητα των 272 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Την μετάδοση της δύναμης αναλαμβάνει να περάσει στον δρόμο ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1380 κιλά.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δούμε το Honda Civic Type R να πραγματοποιεί έναν πολύ γρήγορο γύρο στο πολύ δημοφιλές Nurburgring!

 

 

Σχόλια

comments